Iyengarjoogan tiiviskurssit

Iyengarjoogan tiiviskurssit

Lauhan järjestämät syventävät tiiviskurssit

Nämä kurssit soveltuvat iyengarjoogan perusteet jo hallitseville.

Ennakkoilmoittautumislomake on auki

  • 31.7.–21.8. (klo 9)
  • 11.–15.9. (klo 9)
  • 16.–27.10. (klo 9)

Olet lämpimästi tervetullut kursseille tutkimaan omaa iyengarjoogaharjoitustasi!

7.10.–8.10. Taaksetaivutusintensiivi

la klo 10–13 ja 15–17, su klo 10–13 

Taaksetaivutukset edellyttävät lonkan ojentuvuutta, olkapäiden liikkuvuutta, vahvaa takalinjaa ja selän ojennusta. Taaksetaivutusten taika saattaa jäädä kokematta, mikäli huomio kiinnittyy rajoitteisiin. Syvemmät taaksetaivutukset vaativatkin pitkäjänteistä, säännöllistä kehon vahvistamista ja liikkuvuuden lisäämistä, sekä hengityksen löytämistä eri asennoissa.

Tämä intensiivikurssi valmistelee osallistujia kokonaisvaltaisesti kohti heille itselleen haastavaan taaksetaivutusasentoon. Kurssilla pilkotaan erilaisten kehotyyppien ja mielenlaatujen taaksetaivutuksiin liittyviä haasteita käsiteltäviksi ja kohdattaviksi palasiksi.

Kurssin eri osioissa avataan kehoa ja käydään monipuolisesti läpi mm. olka- ja lonkkaniveleiden alueet, jotka kiristäessään usein estävät taaksetaivutuksen syventymisen. Yhtäältä kurssilla vahvistetaan taaksetaivutusten edellyttämää ojentumista ja oikeanlaista, kehon sisäistä tukea. 

Harjoituksissa hyödynnetään apuvälineitä ja avustuksia (parityötä, josta voi myös kieltäytyä), ja harjoitellaan myös nk. passiivisia asentoja, jotka mahdollistava hengitys- elementin tutkimisen asennossa. 

Kurssille ei suositella osallistumista kuukautisten aikaan. Osallistuminen sunnuntain harjoitukseen edellyttää osallistumista myös lauantaina.

Paikka: Joogastudio Yama, Aleksanterin teatteri, Bulevardi 27 

Kurssimaksu: koko intensiivi 165 / 150 € (ennakkoilmoittautujan etu, alennusryhmät), pelkkä lauantai 120 € 

Ilmoittautuminen: Ennakkoilmoittautuminen 15.9. klo 9.00 mennessä tällä google forms -lomakkeella, sen jälkeen sähköpostitse jooga@lauhahalonen.com

18.11. la klo 10–13 ylösalaiset asennot 

Ylösalaisilla asennoilla on tärkeä rooli iyengarjoogaharjoituksessa. Pääseisontaa sanotaan jooga-āsanoiden kuninkaaksi ja hartiaseisontaa kuningattareksi, joskus myös isäksi ja äidiksi. 

Hyvin linjattuina ne tasapainottavat sekä kehon että mielen monitahoisesti rauhoittamalla mm. hermostoa, kun kehon oikeanlainen kannattelu pääsee kasvamaan ytimestä. Tärkeitä ylösalaisia asentoja ovat myös käsi- ja kyynervarsiseisonta. On virkistävää kääntää maailma ylösalaisin ja oppia löytämään itsensä ja ympäröivän maailman havainnointia päälaellaan.

Tällä kurssilla käydään osallistujien toiveiden ja taitotason mukaisesti läpi ylösalaisten asentojen perustaa vahvistavia harjoittelutapoja sekä eri variaatioita. 

Kurssille osallistumisen edellytys on, että osaa jo pää- ja hartiaseisonnan perusteet ja pystyy olemaan pääseisonnassa 2-3 minuuttia seinää vasten, hartiaseisonnassa 3-5 minuuttia, ja haluaa syventää ja kehittää niiden harjoittelua. 

Kurssille ei suositella osallistumista kuukautisten aikana.

Paikka: Joogastudio Yama, Aleksanterin teatteri, Bulevardi 27 

Kurssimaksu: 60/ 55 € (ennakkoilmoittautujan etu, alennusryhmät)

Ilmoittautuminen: Ennakkoilmoittautuminen pe 27.10. klo 9.00 mennessä tällä google forms -lomakkeella, sen jälkeen sähköpostitse jooga@lauhahalonen.com

Ennakkoilmoittautuminen tiiviskursseille

Tiiviskursseille ilmoittaudutaan ennakkoon  google forms -lomakkeella. Kun ilmoittaudut ennakkoon, saat kurssimaksun hieman edullisemmin ja varmistat kurssien toteutumisen. Kurssit laskutetaan ennakkoilmoittautujan edulla kunkin tiiviskurssin ennakkoilmoittautumisjakson päätyttyä (eräpäivä 14 vrk päästä).

Google forms -lomake on auki

  • 31.7.–21.8. (klo 9)
  • 11.–15.9. (klo 9)
  • 16.–27.10. (klo 9)

Syyskauden alussa voit ilmoittautua kaikille kursseille ennakkoon, mutta kurssit laskutetaan erikseen.

Ennakkoilmoittautujan edun saa ainoastaan google forms-ilmoittautumisella ja maksamalla laskun eräpäivään mennessä. Mikäli laskun maksaa eräpäivän jälkeen, kurssimaksu tulee maksaa normaalina kurssimaksun – ks. täydet maksu- ja peruutusehdot sivulta: Hinnat ja ilmoittautumiset

Tiiviskurssi/ Master class –konsepti

Kukin tiiviskurssi tai ”Master Class” paneutuu 1–2 āsana-kategoriaan syvällisemmin. Harjoituksessa on 1-3 hieman haastavampaa tavoite-āsanaa, jota jokainen pääsee kokeilemaan omalle harjoitustasolleen mielekkäällä tavalla.

Kehoa valmistellaan kohdeasentoja varten monipuolisesti ja myös  teema-kategorioiden ulkopuolelta. Temaattinen punainen lanka vie perusasennoista vaativampiin asentoihin, tarjoten kutkuttavia haasteita hauskalla tavalla, oppilaiden lähtötasot huomioiden. Harjoituksen pääpaino ei ole määränpäässä, vaan matkassa.

Joogahuoneen järjestämät, Lauhan opettamat työpajat

Nämä työpajat ovat avoimia kaikille, ja niille ilmoittaudutaan ja maksut hoidetaan suoraan Helsingin joogayhdistykselle: www.joogahuone.fi

Iyengarjoogatyöpajat selän hyvinvoinniksi

Selkä, kuten koko keho, on luotu liikkumaan monipuolisesti ja –suuntaisesti: kiertymään, taivuttamaan ja ojentumaan sivulle, eteen ja taakse, sekä joustamaan kaikissa liikkeissä jousikaaren lailla. Monipuolinen joogaharjoitus ravitsee selkää hyödyntämällä eri liikeulottuvuudet ja vahvistaa toimintakykyä, pitää meidät elastisina ja vahvoina. 

Modernin elämäntyylin liikkumattomuus ja/tai yksipuolinen liike, ja toisaalta ikääntyminen, asettaa tiettyjä haasteita koko kehon optimaaliseen toimintaan: lihakset kiristyvät ja heikentyvät, nivelet jäykistyvät ja asento painuu kumaraan. Monenlaiset selkävaivat ovat hyvin yleisiä. Iyengarjoogan älykäs harjoitustapa tarjoaa välineitä erilaisten selän haasteiden kanssa harjoitteluun, ja moni on löytänyt iyengarjoogaharjoituksesta helpotusta erilaisiin selän ongelmiin. 

Näissä kahdessa työpajassa harjoitteet keskittyvät selän hyvinvointiin: miten harjoitella ennaltaehkäisevästi ja toisaalta miten kipuilevan selän kanssa. Ensimmäinen työpaja käsittelee alaselkää ja toinen yläselkää eli niska-hartiaseutua. 

Työpaja rakentuu osallistujien mukaan, mutta ei tarjoa yksilöterapiaa.

22.10. Hyvinvoiva alaselkä: iyengarjoogaa selälle osa 1

Tässä työpajassa harjoittelemme iyengarjoogan perusasentoja alaselän näkökulmasta. Harjoittelemme erilaisia tekniikoita, jotka linjaavat kehoa, tuovat kehoon tilaa, vahvistavat tukilihaksistoa ja purkavat liikerajoituksia.

26.11. Hyvinvoiva niska ja hartiat: iyengarjoogaa selälle osa 2

Tässä työpajassa harjoittelemme iyengarjoogan perusasentoja niska-hartiaseudun näkökulmasta.

Harjoittelemme erilaisia tekniikoita, jotka linjaavat kehoa, tuovat kehoon tilaa, vahvistavat tukilihaksistoa ja purkavat liikerajoituksia.

Iyengarjoogan tiiviskurssit tilauksesta

Tiiviskurssien järjestäminen on mahdollista myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella yhteistyönä järjestäjän kanssa. Kurssin sisältöä on mahdollista muovata niin kurssin järjestäjän kuin osallistujienkin toiveiden mukaisesti iyengarjoogan puitteissa.

Sivu päivitetty 15.9.2023 (mennyt kurssi poistettu)