Joogatunnit

sivu päivitetty 13.8.2021: Zoom-tunnin ajankohta

Syyskausi 2021

Syyskausi 2021 toteutetaan mahdollisuuksien mukaan joko lähi-,  tai suoratoisto-ohjauksena, tai näiden yhdistelmänä. Kurssitoiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia suosituksia ja tilojen omia käyttöohjeita.

Ilmoittautumalla kurssille hyväksyt mahdolliset muutokset. Kurssille ilmoittautumisen edellytys on, että olet perehtynyt kurssien järjestymisen periaatteisiin syksyllä 2021, jotka on kuvattu tällä sivulla.

Syyskausi 15.8.–16.12.2021

 tiistai  keskiviikko torstai sunnuntai
17.35–19.05, tasot 1-2, ZOOM (Huom! elokuussa 19-20.30)  19.15–20.45, tasot 1-2, Yama 18.25–19.55, tasot 2-3, Yama 18.30–20 tasot 1-2 tasot, Munkkivuori

Näillä kursseilla on sisäinen korvausoikeus, lisätiedot alla.

Kurssit toteutuvat mikäli osallistujia on riittävästi. Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse joko koko kaudeksi tai 10 kerran kortilla. Elokuussa on mahdollisuus tulla kokeilemaan tunteja ennen sitoutumista koko kaudeksi!

Syyskauden kurssit: 15.8.-16.12.2021

Suoratoisto-kurssi @ZOOM

Tiistaisin klo 17.35–19.05tasot 1-2

HUOM! Elokuussa tämän kurssin tunnit ovat 19–20.30, ja 21.9. ei ole opetusta, sen sijaan viimeinen tunti 21.12.! 

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan ja sopii parhaiten iyengarjoogaan perehtyneille.  Iyengarjoogan vasta–alkajilta edellytetään tällä suoratoistotunnilla joko muuten vahvaa liikunnallista tai joogataustaa. Osallistujien edellytetään pitävän kameraa päällä ja seuraavan ohjeita samoin kuin lähiopetuksessakin.

Vähimmäisapuvälineet: joogapalikat, joogavyö, huopia, hartiaseisontakorokkeet, tai  korvaavat välineet. Käytämme myös tuolia ja seinää apuvälineinä.

Tästä kurssista tehdään tallenteita, joita hyödynnetään mm. korvaustunti- ja viikkotallenteina erillisestä maksusta. Kurssille voi osallistua myös yksinomaan tallennetilaajana.

Joogastudio Yama (ja/tai @ZOOM)

Yaman kurssit on mahdollista toteuttaa tarpeen tullen myös lähi- ja suoratoiston yhdistelmä-ohjauksena, mikäli kumpaankin osallistuu vähintään kolme oppilasta. Kurssien vähimmäismäärä ilmoittautuneita on kuitenkin 8.

Keskiviikkoisin klo 19.15-20.45tasot 1–2/ kaikki tasot, lempeän intensiivinen

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan. Alkukaudesta käymme tarpeen mukaan läpi enemmän harjoituksen perusteita.

Torstaisin klo 18.30-20 – tasot 2-3/ jatkoryhmä

Jatkoryhmä sopii parhaiten vähintään muutaman vuoden iyengarjoogaa harjoittaneille. Jokainen kurssille osallistuja (myös korvaajat!) hallitsee iyengarjoogan perusteet hyvin, ymmärtää miten apuvälineitä käytetään ja tuntee valtaosan perusasennoista nimeltä sekä osaa jo kurssille tullessaan tehdä pääseisonnan (n. 5 min vakaasti, ylösmeno itsenäisesti keskilattialla/ seinällä) ja hartiaseisonnan itselle sopivalla korokkeella (n. 8-10 min). Osallistujilla on varma ote omaan iyengarjooga-harjoitukseensa.

Munkkivuoren Nuorisotalo, Raumantie 5 (tai @Zoom)

Tämä kurssi toteutuu lähtökohtaisesti joko lähi- tai suoratoisto-ohjauksessa. Kurssin vähimmäismäärä ilmoittautuneita on 10.

Sunnuntaisin klo 18.30-20 –  tasot 1-2

Tämä ryhmä sopii parhaiten jo iyengarjoogaan perehtyneille. Huom! oma joogamatto ja muut apuvälineet mukaan (tilassa on palikat, vyöt ja huovat n. 8 oppilaalle lainaan).

19.–23.9.21 kaikissa ryhmissä on sijainen opettajan jatkokouluttautumisen vuoksi. Todennäköisesti myös 10.10. tunnin ohjaa sijainen.

Opetuspaikat

Joogastudio Yama: Aleksanterin teatteri ylin kerros, Bulevardi 27 (lipunmyynti-sisäänkäynti). Joogastudio Yama on täysin varusteltu iyengarjoogakeskus ja paikan päältä löytyy kaikki tarvittavat apuvälineet mattoja myöten.

Munkkivuoren nuorisotalo: Raumantie 5 (Munkkivuoren ostarin ja kirkon takana). Tilasta löytyy perusapuvälineet n. 8 oppilaalle, mutta ei mattoja – oma matto mukaan ja mieluiten myös palikat, vyö ja huovat!

Korvauskäytännöt

Poissaoloja omalta kurssilta voi korvata saman kauden aikana, yllä kuvatuilla kursseilla. Pienryhmäohjauksen perusidea on kuitenkin sitoutua omaan harjoitusryhmään.

Syksyllä 2021 korvausten ensisijainen muoto on osallistuminen suoratoistotunnille. Korvaaminen tallenteiden avulla on lisämaksullinen palvelu. Syksyn alkaessa kurssilaiset saavat tarkentavat ohjeet korvauskäytänteistä lähiohjauksessa, mikäli se on mahdollista.

Huomaathan, että korvausoikeus ei siirry seuraavalle kaudelle!

Lähi- ja suoratoisto-ohjaukset, yhdistelmätunnit, tallenteet

Kurssien ensisijainen toteutusmuoto on pienryhmämuotoinen lähiohjaus, jonka tarpeen mukaan korvaa suoratoisto-ohjaus tai näiden yhdistelmä (alv 10%). Tallenteet ovat lisämaksullinen palvelu (alv 24%).

Lähiohjauksessa noudatamme syksyllä 2021 seuraavia varotoimenpiteitä:

  • Pidämme 2 m turvavälejä sekä tunnin aikana että ennen ja jälkeen tunnin (Huom! ohjaaja saattaa avustaa oppilaita lyhyesti esim ylösalaisiin asentoihin pääsemisessä, mutta näistä avustuksista saa myös ilman muuta kieltäytyä.)
  • Noudatamme yleisiä käsihygienia-, maski ym. ohjeita. Pesethän tai desifioithan kädet ennen tunnille tulemista! Harjoituksen aikana ei ole maskipakkoa, mutta tilantarjoajat saattavat edellyttää kävijäiltä maskin käyttöä yleisissä tiloissa.
  • Tunneille ei saa tulla oireisena* tai jos on altistunut.
  • Apuvälinelainat oman harkinnan mukaan, otathan mukaan kankaan, jolla voit peittää lainavälineet. Tunnille saa tuoda myös omat apuvälineet. HUOM! Laina-apuvälineet desinfioidaan tunnin päätteeksi.
  • Tarkemmat ohjeet ja tiedotteet kurssilaiset saavat tarpeen mukaan sähköpostitse. Myös tiloja tarjoavilla tahoilla on omat ohjeensa tilojen käytöstä.

*Huomaathan, että allergiaoireet eivät ole sairautta, ja ohjaaja on allerginen. Ohjaaja on myös sairastanut koronan, ja saa toisen rokotuksen alkusyksystä.

Suoratoisto-ohjaus Zoom:in kautta

Lähiohjauksen lisäksi tarjolla on ainakin yksi suoratoisto-ohjaus viikossa, jolla voi myös korvata poissaoloja omalta kurssilta (ensisijainen korvausmuoto syksyllä 2021). Mikäli lähiohjaus täytyy laittaa tauolle viranomaisohjeistuksen vuoksi ja/ tai toimitilojen mennessä kiinni, siirretään ohjaukset Zoom–palvelun kautta suoratoisto–ohjaukseksi. Poikkeustilanteen vuoksi myös tapauksessa, jossa ohjaaja joutuu asettumaan kotikaranteeniin, siirtyvät tunnit  tai osa niistä verkkoon, mikäli sijaista ei voida järjestää.

Suoratoistotunnille osallistuminen edellyttää hyvää nettiyhteyttä, toimivia laitteita sekä akun kestoa koko tunnin ajan. Osallistujat ovat itse vastuussa oman yhteyden, laitteen ja ohjelman toimivuudesta läpi kurssin. Mikäli on selvää, että yhteys ei  syystä tai toisesta toimi johtuen järjestäjän päästä, korvaus tapahtuu osallistumalla vastaavalle suoratoistotunnille kuluvan kauden aikana.

Suoratoistotunnille osallistuminen on merkittävästi miellyttävämpää, mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää isompinäyttöistä laitetta tai yhdistää laite vaikkapa televisioon. Mikäli säädät kuvaavan laitteen kuvakulmaa niin, että näyt kokonaan kuvassa, saat henkilökohtaisempaa ohjausta. Tunnille kirjautuessa tulee käyttää omaa koko nimeä, ja laittaa video päälle.

Yhdistelmätunnit

Yaman kurssit on mahdollista toteuttaa tarpeen tullen myös lähi- ja suoratoisto-ohjauksen yhdistelmänä, mikäli kumpaankin osallistuu vähintään kolme oppilasta.

Munkkivuoren tunti toteutuu lähtökohtaisesti ainoastaan joko lähi- tai suoratoisto-ohjauksessa.

Tallenteet

Suoratoistotuntien tallenteiden hyödyntäminen on lisämaksullinen palvelu.

Tiistain suoratoistokurssille voi osallistua myös tallenteiden välityksellä. Kokonaishinta on sama kuin suoratoistolle (eri alv, alv 24 %), ja tallenne on käytössä 7 vrk. Linkki tallenteeseen lähetetään viimeistään harjoitusta seuraavana aamuna.

Omalta kurssilta satunnaisten poissaolojen korvausmahdollisuuden voi laajentaa tallenteiseen, saman viikon tiistain suoratoistokurssilta. Mikäli oma kurssi toteutuu suoratoistona, voit pyytää nauhoitusta omalle tunnillesi ennen sen tunnin alkua, jolta olet pois. Muussa tapauksessa tallenne on saman viikon tiistain suoratoistokurssilta. Linkki tallenteeseen lähetetään viimeistään harjoitusta seuraavana aamuna ja se on voimassa 3 vrk. Palvelun hinta on 30 €.

Hinnat ja ilmoittautumiset

Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse, viimeistään 9.8.21 mennessä. Tämän jälkeen voi tiedustella mikäli kurssit toteutuvat/ niille on tilaa. Kurssille voi ostaa myös 10 kerran kortin tai 5 kerran kokeilujakson elo-syyskuuksi.  Kurssimaksut laskutetaan etukäteen sähköpostitse.

Kurssimaksu – kevätkausi 2021

  • kurssimaksu 260 €; Huom! nopean ilmoittautujan etuna kesäkuun tallenteet käyttöösi kauden alkuun asti! Linkin tallenteisiin saat, kun kausimaksu on saapunut.
  • 10 kerran kortti 180 €, voimassa koko kauden
  • Erittäin pienituloisten kausimaksu 240 €, 10 kerran kortti 160 €
  • kaksi kurssia 450 €/ 1 henkilö
  • 5 kerran kokeilumahdollisuus 100 €, voimassa elo-syyskuun.

Tutustuthan tarkempiin ilmoittautumisehtoihin ja hinnastoon sivulla: Hinnat ja ilmoittautumiset