Joogatunnit

sivu päivitetty 28.4.2022

Kesäkausi, 1.–30.6.2022 

Keskiviikko 17.25–18.40 UNISPORT hybridi-tunti (Kluuvi/ MyWellness): kaikki ilmoittautumiset, maksut ja tiedustelut: http://unisport.fi

Zoom-tunnit

Keskiviikko klo 19.30–21 lempeä, taso 1–2

Hinta: 80 € (sis. suoratoistotunnin ja tallenteen 7 vrk)

Torstai klo 18–20 taso 2

Hinta: 100 € (sis. suoratoistotunnin ja tallenteen 7 vrk)

2 kurssia 160 € (sis. suoratoistotunnin ja tallenteen 7 vrk)

Tunnit toteutetaan nk. harjoitustunteina siten, että ohjaaja tekee liikkeet mukana (tallenteelta harjoituksen tekeminen sujuvaa). Osallistuminen edellyttää iyengarjoogan perusteiden tuntemusta tai vahvaa joogataustaa sekä iyengarjoogan perusapuvälineitä tai korvaavia apuvälineitä.

Torstain tunnille voi osallistua mikäli hallitsee pää- ja hartiaseisonnan sekä siltakaaren itselleen sopivilla apuvälineillä (ts. kaikki Lauhan säännölliset kausioppilaat voivat halutessaan valita tämän ryhmän myös.)

Ilmoittautuminen etukäteen, viimeistään 18.5., jonka jälkeen voi kysyä mikäli kurssille mahtuu/ kurssi toteutuu. Kumpikin tunti toteutuu mikäli osallistujia vähintään 8/ kurssi.

Kevätkausi 2022

Kevätkausi 2022 toteutetaan mahdollisuuksien mukaan joko lähi-  tai suoratoisto-ohjauksena. Kurssitoiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia suosituksia ja tilojen omia käyttöohjeita. Huomaathan, että jotkin tilantarjoajat saattavat edellyttää koronapassin esittämistä!

Ilmoittautumalla kurssille hyväksyt mahdolliset muutokset. Kurssille ilmoittautumisen edellytys on, että olet perehtynyt kurssien järjestymisen periaatteisiin keväällä 2022, jotka on kuvattu tällä sivulla.

***

Kevätkausi 9.1.–29.5.2022

Tunteja ei pääsiäisen aikaan 14.-17.4., helatorstaina 26.5. poikkeusjärjestely

 tiistai  keskiviikko torstai sunnuntai
17.35–19.05, tasot 1-2, ZOOM  19.15–20.45, tasot 1-2, Yama 18.30–20, tasot 2-3, Yama 18.30–20 tasot 1-2 tasot, Munkkivuori

Näillä kursseilla on sisäinen korvausoikeus, lisätiedot alla.

Tammi-helmikuussa on mahdollisuus tulla kokeilemaan tunteja  5 kerran kortilla ennen sitoutumista koko kaudeksi! Kurssit toteutuvat mikäli osallistujia on riittävästi.

 

Kevätkauden kurssit: 9.1.-29.5.2022

Huom! Tunteja ei pääsiäisen aikaan 14.-17.4., helatorstaina 26.5. poikkeusjärjestely

Suoratoisto-kurssi @ZOOM

Tiistaisin klo 17.35–19.05 – tasot 1-2

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan ja sopii parhaiten iyengarjoogaan perehtyneille.  Iyengarjoogan vasta–alkajilta edellytetään tällä suoratoistotunnilla joko muuten vahvaa liikunnallista tai joogataustaa. Osallistujien edellytetään pitävän kameraa päällä ja seuraavan ohjeita samoin kuin lähiopetuksessakin.

Vähimmäisapuvälineet: joogapalikat, joogavyö, huopia, hartiaseisontakorokkeet, tai  korvaavat välineet. Käytämme myös tuolia ja seinää apuvälineinä.

Tästä kurssista tehdään tallenteita, joita hyödynnetään mm. korvaustunti- ja viikkotallenteina erillisestä maksusta. Kurssille voi osallistua myös yksinomaan tallennetilaajana.

Joogastudio Yama (ja/tai @ZOOM)

Yaman kurssit on mahdollista toteuttaa tarpeen tullen myös lähi- ja suoratoiston yhdistelmä-ohjauksena, mikäli kumpaankin osallistuu vähintään kolme oppilasta. Hybriditunnin tarve kartoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä koko kaudeksi. Kurssien vähimmäismäärä ilmoittautuneita on 8.

Keskiviikkoisin klo 19.15-20.45 – tasot 1–2/ kaikki tasot

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan. Alkukaudesta käymme tarpeen mukaan läpi enemmän harjoituksen perusteita.

Torstaisin klo 18.30-20 – tasot 2-3/ jatkoryhmä (ei tuntia 14.4. ja 26.5. tunti Zoomissa klo 10-12)

Jatkoryhmä sopii parhaiten vähintään muutaman vuoden iyengarjoogaa harjoittaneille. Jokainen kurssille osallistuja (myös korvaajat!) hallitsee iyengarjoogan perusteet hyvin, ymmärtää miten apuvälineitä käytetään ja tuntee valtaosan perusasennoista nimeltä sekä osaa jo kurssille tullessaan tehdä pääseisonnan (n. 5 min vakaasti, ylösmeno itsenäisesti keskilattialla/ seinällä) ja hartiaseisonnan itselle sopivalla korokkeella (n. 8-10 min). Osallistujilla on varma ote omaan iyengarjooga-harjoitukseensa.

Huom! Pääsiäistorstain voi korvata joko tiistain Zoom-tunnilla tai tallenteella. Helatorstaina tunti pidetään Zoomissa klo 10-12. Tämän tunnin voi myös korvata tiistain Zoom-tunnilla tai tallenteella.

Munkkivuoren Nuorisotalo, Raumantie 5 (tai @Zoom)

Tämä kurssi toteutuu lähtökohtaisesti joko lähi- tai suoratoisto-ohjauksessa. Kurssin vähimmäismäärä ilmoittautuneita on 10.

Sunnuntaisin klo 18.30-20 –  tasot 1-2 (ei tuntia 17.4.)

Tämä ryhmä sopii parhaiten jo iyengarjoogaan perehtyneille. Huom! oma joogamatto ja muut apuvälineet mukaan (tilassa on palikat, vyöt ja huovat n. 8 oppilaalle lainaan).

Huom! Pääsiäissunnuntain voi korvata joko tiistain Zoom-tunnilla tai tallenteella.

Opetuspaikat

Joogastudio Yama: Aleksanterin teatteri ylin kerros, Bulevardi 27 (lipunmyynti-sisäänkäynti). Joogastudio Yama on täysin varusteltu iyengarjoogakeskus ja paikan päältä löytyy kaikki tarvittavat apuvälineet mattoja myöten.

Munkkivuoren nuorisotalo: Raumantie 5 (Munkkivuoren ostarin ja kirkon takana). Tilasta löytyy perusapuvälineet n. 8 oppilaalle, mutta ei mattoja – oma matto mukaan ja mieluiten myös palikat, vyö ja huovat!

Korvauskäytännöt

Poissaoloja omalta kurssilta voi korvata saman kauden aikana, yllä kuvatuilla kursseilla. Pienryhmäohjauksen perusidea on kuitenkin sitoutua omaan harjoitusryhmään.

Keväällä 2022 korvausten ensisijainen muoto on osallistuminen suoratoistotunnille. Korvaaminen tallenteiden avulla on lisämaksullinen palvelu. Kevään alkaessa kurssilaiset saavat tarkentavat ohjeet korvauskäytänteistä lähiohjauksessa, mikäli se on mahdollista.

Huomaathan, että korvausoikeus ei siirry seuraavalle kaudelle!

Lähi- ja suoratoisto-ohjaukset, yhdistelmätunnit, tallenteet

Kurssien ensisijainen toteutusmuoto on pienryhmämuotoinen lähiohjaus, jonka tarpeen mukaan korvaa suoratoisto-ohjaus tai näiden yhdistelmä (alv 10%). Tallenteet ovat lisämaksullinen palvelu (alv 24%).

Lähiohjauksessa noudatamme tarpeen mukaan seuraavia varotoimenpiteitä:

  • Kun turvaetäisyyssuositus on voimassa, pidämme 2 m turvavälejä sekä tunnin aikana että ennen ja jälkeen tunnin (Huom! ohjaaja saattaa avustaa oppilaita lyhyesti esim ylösalaisiin asentoihin pääsemisessä, mutta näistä avustuksista saa myös ilman muuta kieltäytyä.)
  • Noudatamme yleisiä käsihygienia-, maski ym. ohjeita. Pesethän tai desifioithan kädet ennen tunnille tulemista! Harjoituksen aikana ei ole maskipakkoa, mutta tilantarjoajat saattavat edellyttää koronapassia ja maskin käyttöä yleisissä tiloissa.
  • Tunneille ei saa tulla oireisena* tai jos on altistunut.
  • Apuvälinelainat oman harkinnan mukaan, otathan mukaan kankaan, jolla voit peittää lainavälineet. Tunnille saa tuoda myös omat apuvälineet. HUOM! Laina-apuvälineet desinfioidaan tunnin päätteeksi.
  • Tarkemmat ohjeet ja tiedotteet kurssilaiset saavat tarpeen mukaan sähköpostitse. Myös tiloja tarjoavilla tahoilla on omat ohjeensa tilojen käytöstä, esimerkiksi he voivat edellyttää koronapassin esittämistä

*Huomaathan, että allergiaoireet eivät ole sairautta, ja ohjaaja on allerginen. Ohjaaja on myös sairastanut koronan, ja saa toisen rokotuksen alkusyksystä.

Suoratoisto-ohjaus Zoom:in kautta

Lähiohjauksen lisäksi tarjolla on ainakin yksi suoratoisto-ohjaus viikossa, jolla voi myös korvata poissaoloja omalta kurssilta (ensisijainen korvausmuoto keväällä 2022). Mikäli lähiohjaus täytyy laittaa tauolle viranomaisohjeistuksen vuoksi ja/ tai toimitilojen mennessä kiinni, siirretään ohjaukset Zoom–palvelun kautta suoratoisto–ohjaukseksi. Poikkeustilanteen vuoksi myös tapauksessa, jossa ohjaaja joutuu asettumaan kotikaranteeniin, siirtyvät tunnit  tai osa niistä verkkoon, mikäli sijaista ei voida järjestää.

Suoratoistotunnille osallistuminen edellyttää hyvää nettiyhteyttä, toimivia laitteita sekä akun kestoa koko tunnin ajan. Osallistujat ovat itse vastuussa oman yhteyden, laitteen ja ohjelman toimivuudesta läpi kurssin. Mikäli on selvää, että yhteys ei  syystä tai toisesta toimi johtuen järjestäjän päästä, korvaus tapahtuu osallistumalla vastaavalle suoratoistotunnille kuluvan kauden aikana.

Huomaathan, että tunnin alettua et välttämättä enää pääse tunnille sisään, joten tulethan tunnille joitakin minuutteja ennen tunnin alkua! Zoomin odotushuone avataan n. 5-10 min ennen tunnin alkua.

Suoratoistotunnille osallistuminen on merkittävästi miellyttävämpää, mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää isompinäyttöistä laitetta tai yhdistää laite vaikkapa televisioon. Mikäli säädät kuvaavan laitteen kuvakulmaa niin, että näyt kokonaan kuvassa, saat henkilökohtaisempaa ohjausta. Tunnille kirjautuessa tulee käyttää omaa koko nimeä, ja laittaa video päälle.

Yhdistelmätunnit

Yaman kurssit on mahdollista toteuttaa tarpeen tullen myös lähi- ja suoratoisto-ohjauksen yhdistelmänä, mikäli kumpaankin osallistuu vähintään kolme oppilasta.

Munkkivuoren tunti toteutuu lähtökohtaisesti ainoastaan joko lähi- tai suoratoisto-ohjauksessa.

Tallenteet

Suoratoistotuntien tallenteiden hyödyntäminen on lisämaksullinen palvelu.

Tiistain suoratoistokurssille voi osallistua myös tallenteiden välityksellä. Kokonaishinta on sama kuin suoratoistolle (eri alv, alv 24 %), ja tallenne on käytössä 7 vrk. Linkki tallenteeseen lähetetään viimeistään harjoitusta seuraavana aamuna.

Omalta kurssilta satunnaisten poissaolojen korvausmahdollisuuden voi laajentaa tallenteiseen, saman viikon tiistain suoratoistokurssilta. Mikäli oma kurssi toteutuu suoratoistona, voit pyytää nauhoitusta omalle tunnillesi ennen sen tunnin alkua, jolta olet pois. Muussa tapauksessa tallenne on saman viikon tiistain suoratoistokurssilta. Linkki tallenteeseen lähetetään viimeistään harjoitusta seuraavana aamuna ja se on voimassa 3 vrk. Palvelun hinta on 30 €.

Hinnat ja ilmoittautumiset

Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse, viimeistään 5.1.22 mennessä. Kevääksi 2022 ennakkoilmoittautujan edun saat vain ilmoittautumalla määräajassa google forms-lomakkeella, joka ilmoitetaan piakkoin! Kaikki kevään kurssimaksut laskutetaan tammikuussa 2022.

Tämän jälkeen voi tiedustella mikäli kurssit toteutuvat/ niille on tilaa. Kurssille voi ostaa myös 10 kerran kortin tai 5 kerran kokeilujakson elo-syyskuuksi.  Kurssimaksut laskutetaan etukäteen sähköpostitse.

Kurssimaksu – kevätkausi 2022

HUOM! Kevään 2022 ennakkoilmoittautujan edun saat vain ja ainoastaan ilmoittautumalla määräajassa tällä google forms-lomakkeella, joka on auki 10.–17.12.2021! 

  • kurssimaksu 290 €, ennakkoilmoittautujan edulla 260 € rajoitetun ajan
  • 10 kerran kortti 180 €, voimassa koko kauden
  • Erittäin pienituloisten kausimaksu 250 €, 10 kerran kortti 170 €
  • kaksi kurssia 460 €/ 1 henkilö
  • 5 kerran kokeilumahdollisuus 100 €, käyttöaika tammi-helmikuun.

Tutustuthan tarkempiin ilmoittautumisehtoihin ja hinnastoon sivulla: Hinnat ja ilmoittautumiset