Joogatunnit

sivu päivitetty 8.6.2021: alustavia syyskauden suunnitelmia päivitetty, tiedot täydentyvät myöhemmin

Kesäkuu 2021, 1.-24.6.

Kesäkuun kaikki kurssit toteutuvat Zoom:in välityksellä. Kurssille voi osallistua joko suoratoisto-ohjauksessa, vuokraamalla tallenteen käyttöoikeuden (7vrk) tai näiden yhdistelmällä. Suoratoistoon osallistujilla on oltava kamera päällä, mutta mikäli ei halua nimeään mainittavan tallenteiden vuoksi, ohjaus on mahdollista toteuttaa ilman nimiä. Kesäkuun tallenteita saattaa olla mahdollista vuokrata myöhemmin erikseen, esim. heinäkuussa. Tästä lisätietoa myöhemmin.

tiistai klo 19-20.30, kaikille avoin dynaamisempi harjoitus

keskiviikko klo 19.30-21, kaikille avoin lempeämpi harjoitus

torstai klo 18.30-20.15 (3., 10., 17.6.) klo 10-12 (24.6.), jatkoryhmä*

*Jatkoryhmään osallistuminen edellyttää vankkaa iyengarjoogataustaa, kuitenkin kaikki ylösalaisia tottuneesti harjoittelevat Lauhan kausioppilaat ovat lämpimästi tervetulleita. Harjoitus sisältää pidemmät ylösalaiset (vapaa/ seinää vasten pääseisonta minimi 5 min, hartiaseisonta minimi 5-8 min; + variaatioita). Jokainen tekee oman taitotason ja jaksamisen mukaan, eli vaikka ihan kaikkeen ei pysyisi, se ei välttämättä ole este osallistumiselle.

Harjoituksissa käytetään jooga-apuvälineitä, tiistaina vähemmän, keskiviikkona ja torstaina enemmän. Tiistain kurssilla riittää: palikat, vyö, hartiaseisontaan soveltuva koroke (esim huovat), ja mahdollisesti tuoli, tai korvaavaat apuvälineet.

Keskiviikon ja torstain kurssilla olisi hyvä olla: palikat, vyö, putkityyny, hartiaseisontakorokkeet, huopia, tuoli, tai muut korvaavat apuvälineet. Käytämme myös seinää apuvälineenä.

Poissaolo/ korvaaminen omalta tunnilta

Tiistain ja keskiviikon kurssilta voi korvata yhden poissaolon tiistaina tai keskiviikkona.

Torstain kurssilta voi korvata kerran tiistaina tai keskiviikkona.

Tallenne

Tallenne harjoituksesta lähetetään sähköpostitse yleensä saman illan aikana (viimeistään seuraavana aamuna). Tallenne on käytössäsi 7 vrk.

Kurssimaksu:

ti/ ke ––  55 € joko suoratoisto (1 osallistuja) tai tallenne 7 vrk

to –– 65 € joko suoratoista tai tallenne 7 vrk

ti/ ke/ to –– suoratoisto + tallenne 7 vrk  –– 100 €

kaksi kurssia (1 osallistuja) –– 90 €; kaikki kolme kurssia 140 €

Ilmoittautumiset 24.5. mennessä (huom! zoom-linkin saat vasta kurssimaksun maksettuasi), jotta tiedämme toteutuvatko kurssit. Minimiosallistujamäärä on 7.

Syyskausi 2021 -alustavia tietoja, päivittyy kesäkuun aikana

Syyskausi 2021 toteutetaan mahdollisuuksien mukaan joko lähi-,  tai suoratoisto-ohjauksena, tai näiden yhdistelmänä. Kurssitoiminnassa noudatetaan valtioneuvoston, THL:n, HUS:n ja Helsingin kaupungin antamia suosituksia.

Ilmoittautumalla kurssille hyväksyt mahdolliset muutokset. Luethan tämän sivun kokonaisuudessaan sillä kurssille ilmoittautumisen edellytys on, että olet perehtynyt kurssien järjestymisen periaatteisiin syksyllä 2021.

Lauhan omat kurssit: tarkemmat kurssi- ja hintatiedot alla
 tiistai  keskiviikko torstai sunnuntai
17.30–19, tasot 1-2, ZOOM (Huom! elokuussa 19-20.30)  19.15–20.45, tasot 1-2, Yama 18.25–19.55, tasot 2-3, Yama 18.30–20 tasot 1-2 tasot, Munkkivuori

Näillä kursseilla on sisäinen korvausoikeus, lisätiedot alla. Kurssit toteutuvat mikäli osallistujia on riittävästi. Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse joko koko kaudeksi tai 10 kerran kortilla. Elokuussa on mahdollisuus tulla kokeilemaan tunteja ennen sitoutumista koko kaudeksi!

Syyskauden kurssit: 15.8.-16.12.2021

Suoratoisto-kurssi @ZOOM

Tiistaisin klo 17.30–19 – kaikki tasot

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan ja sopii parhaiten iyengarjoogaan perehtyneille.  Iyengarjoogan vasta–alkajilta edellytetään tällä suoratoistotunnilla joko muuten vahvaa liikunnallista tai joogataustaa. Osallistujien edellytetään pitävän kameraa päällä ja noudattavan ohjeita samoin kuin lähiopetuksessakin. Vähimmäisapuvälineet: joogapalikat, joogavyö, huopia, hartiaseisontakorokkeet, tai näitä välineitä korvaavat välineet.

Tästä kurssista tehdään nauhoitteita, joita hyödynnetään mm. korvaustunti- ja viikkotallenteina erillisestä maksusta.

Joogastudio Yama (ja tarpeen mukaan @ZOOM)

Yaman kurssit on mahdollista toteuttaa tarpeen tullen myös lähi- ja suoratoiston yhdistelmä-ohjauksena, mikäli kumpaankin osallistuu vähintään kolme oppilasta. Kurssien vähimmäismäärä ilmoittautuneita on kuitenkin 8.

Keskiviikkoisin klo 19.15-20.45 – tasot 1–2/ kaikki tasot, lempeän intensiivinen

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan. Alkukaudesta käymme tarpeen mukaan läpi enemmän harjoituksen perusteita.

Torstaisin klo 18.30-20 – tasot 2-3/ jatkoryhmä

Opetuskieli on englanti ja suomi, osallistujien mukaan.

Jatkoryhmä sopii parhaiten vähintään muutaman vuoden iyengarjoogaa harjoittaneille. Jokainen kurssille osallistuja (myös korvaajat!) hallitsee iyengarjoogan perusteet hyvin, ymmärtää miten apuvälineitä käytetään ja tuntee valtaosan perusasennoista nimeltä sekä osaa jo kurssille tullessaan tehdä pääseisonnan (n. 5 min vakaasti, ylösmeno itsenäisesti keskilattialla/ seinällä) ja hartiaseisonnan itselle sopivalla korokkeella (n. 8-10 min). Osallistujilla on varma ote omaan harjoitukseensa.

Munkkivuoren Nuorisotalo, Raumantie 5 (tai @Zoom)

Tämä kurssi toteutuu lähtökohtaisesti joko lähi- tai suoratoisto-ohjauksessa. Mikäli tarve nousee ja kokeilu toimii, ohjauksen voi toteuttaa lähi- ja suoratoiston yhdistelmänä ohjaajan puhelimen avulla (tällöin suoratoisto-oppilaat eivät näy ohjaajalle). Kurssin vähimmäismäärä ilmoittautuneita on 10.

Sunnuntaisin klo 18.30-20 –  tasot 1-2/ kaikki tasot

Tämä ryhmä sopii parhaiten jo iyengarjoogaan perehtyneille. Huom! oma joogamatto ja muut apuvälineet mukaan (tilassa on palikat, vyöt ja huovat n. 8 oppilaalle lainaan).

Lähi- ja suoratoisto-ohjaukset, yhdistelmätunnit, tallenteet

Kurssien ensisijainen toteutusmuoto on pienryhmämuotoinen lähiohjaus, jonka tarpeen mukaan korvaa suoratoisto-ohjaus tai näiden yhdistelmä (alv 10%). Tallenteet ovat lisämaksullinen palvelu (alv 24%). Pienryhmässä kurssilaiset ovat pääsääntöisesti tuttuja ja ryhmäkokoonpanoissa on kauden alettua mahdollisimman vähän muutoksia, toisin sanoen poikkeusoloissa kurssia ei myydä kauden alettua uusille oppilaille harjoitusrauhan takaamiseksi.

Lähiohjauksessa noudatamme seuraavia varotoimenpiteitä:

 • Suositus on tuoda a) omat apuvälineet b) pyyhe tms laina-apuvälineiden päälle. Huom! Lainavälineet puhdistetaan käytön päätteeksi.
 • Pidämme turvavälejä sekä tunnin aikana että ennen ja jälkeen tunnin
 • noudatamme käsihygienia-, maski ym. ohjeita. Pesethän tai desifioithan kädet ennen tunnille tulemista!
 • Tunneille ei saa tulla oireisena* tai jos on altistunut.
 • Matkustavien on noudatettava 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia osallistuakseen tunneille.
 • Tarkemmat ohjeet ja tiedotteet kurssilaiset saavat tarpeen mukaan sähköpostitse.

*Huomaathan, että allergiaoireet eivät ole sairautta, ja ohjaaja on allerginen.

Suoratoisto-ohjaus Zoom:in kautta

Lähiohjauksen lisäksi tarjolla on ainakin yksi suoratoisto-ohjaus viikossa, jolla voi myös korvata poissaoloja omalta kurssilta (ensisijainen korvausmuoto). Mikäli lähiohjaus täytyy laittaa tauolle viranomaisohjeistuksen vuoksi ja/ tai toimitilojen mennessä kiinni, siirretään ohjaukset Zoom–palvelun kautta suoratoisto–ohjaukseksi. Poikkeustilanteen vuoksi myös tapauksessa, jossa ohjaaja joutuu asettumaan kotikaranteeniin, siirtyvät tunnit  tai osa niistä verkkoon, mikäli sijaista ei voida järjestää.

Suoratoistotunnille osallistuminen edellyttää hyvää nettiyhteyttä, toimivia laitteita sekä akun kestoa koko tunnin ajan. Osallistujat ovat itse vastuussa oman yhteyden, laitteen ja ohjelman toimivuudesta läpi kurssin. Mikäli on selvää, että yhteys ei  syystä tai toisesta toimi johtuen järjestäjän päästä, korvaus tapahtuu osallistumalla vastaavalle suoratoistotunnille kuluvan kauden aikana.

Suoratoistotunnille osallistuminen on merkittävästi miellyttävämpää, mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää isompinäyttöistä laitetta tai yhdistää laite vaikkapa televisioon. Mikäli säädät kuvaavan laitteen kuvakulmaa niin, että näyt kokonaan kuvassa, saat henkilökohtaisempaa ohjausta. Tunnille kirjautuessa tulee käyttää omaa koko nimeä, ja laittaa video päälle.

Yhdistelmätunnit

Yaman kurssit on mahdollista toteuttaa tarpeen tullen myös lähi- ja suoratoisto-ohjauksen yhdistelmänä, mikäli kumpaankin osallistuu vähintään kolme oppilasta.

Munkkivuoren tunti toteutuu lähtökohtaisesti ainoastaan joko lähi- tai suoratoisto-ohjauksessa.

Tallenteet

tiedot päivittyvät myöhemmin!!

Suoratoistotuntien tallenteiden hyödyntäminen on lisämaksullinen palvelu.

Omalta kurssilta satunnaisten poissaolojen korvausmahdollisuuden voi laajentaa tallenteisiin. Mikäli oma kurssi toteutuu (myös) suoratoistona, voit pyytää nauhoitusta omalle tunnillesi ennen sen tunnin alkua, jolta olet pois. Muussa tapauksessa nauhoite on saman viikon tiistain suoratoistokurssilta. Linkki nauhoitteeseen lähetetään piakkoin tunnin jälkeen ja se on voimassa 3 vrk. Palvelun hinta on 30 €.

On myös mahdollista laajentaa kurssille osallistumista viikkotallennepalvelulla: tallenne saman viikon suoratoistokurssista, tai oman kurssin suoratoistotunnista, käyttöön viikoksi kotiharjoituksen tueksi. Mikäli ohjaukset toteutuvat vain lähiohjauksessa, nauhoite on tiistain suoratoistokurssilta. Linkki nauhoitteeseen lähetetään piakkoin tunnin jälkeen ja se on voimassa 7 vrk. Viikkotallennepalvelu on 200 € koko kaudelta tai 100 € kahdelta kuukaudelta.

Vaihtoehtoisesti tiistain suoratoistokurssille voi osallistua myös yksinomaan tallenteiden välityksellä. Kokonaishinta on sama kuin suoratoistolle (eri alv, alv 24 %), ja tallenne on käytössä 7 vrk.

Korvauskäytännöt

tiedot päivittyvät myöhemmin!!

Poissaoloja omalta kurssilta voi korvata kohtuuden rajoissa (= sitoutuminen ennen kaikkea omaan ryhmään) saman kauden aikana jollakin toisella järjestämälläni koko kauden kestävällä kurssilla (Huom! ainoastaan Zoomissa, yamassa tai munkkivuoressa) sopimalla siitä etukäteen. Keväällä 2021 korvausten ensisijainen muoto on osallistuminen suoratoistotunnille. Korvaaminen tallenteiden avulla on lisämaksullinen palvelu.

Johtuen pandemiasta lähiohjausten korvauskäytännöt hieman tiukentuvat: korvaustunnit on varattava sitovasti etukäteen verkossa olevan google sheet–lomakkeen kautta (vain kurssilaisten käytössä), ja kullakin tunnilla voi olla vain kaksi korvaajaa per kerta. Vaikka varattu korvauskerta jäisi käyttämättä, se katsotaan käytetyksi. 

Hinnat ja ilmoittautumiset

tiedot päivittyvät myöhemmin!!

Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse viimeistään 6.1.21 mennessä.  Kurssille voi ostaa myös 10 kerran kortin tai 5 kerran kokeilujakson tammi-helmikuuksi.  Kurssimaksut laskutetaan etukäteen sähköpostitse.

Kurssimaksu – kevätkausi 2021

 • kurssimaksu 270 €
 • 10 kerran kortti 180 €, voimassa koko kauden
 • Erittäin pienituloisten kausimaksu 240 €, 10 kerran kortti 160 €
 • kaksi kurssia 450 €/ 1 henkilö
 • 5 kerran kokeilumahdollisuus 100 €, voimassa tammi-helmikuun.

Tutustuthan tarkempiin ilmoittautumisehtoihin ja hinnastoon sivulla: Hinnat ja ilmoittautumiset

Opetuspaikat

Joogastudio Yama: Aleksanterin teatteri ylin kerros, Bulevardi 27 (lipunmyynti-sisäänkäynti). Studio Yama on täysin varusteltu iyengarjoogakeskus ja paikan päältä löytyy kaikki tarvittavat apuvälineet mattoja myöten.

Munkkivuoren nuorisotalo: Raumantie 5 (Munkkivuoren ostarin ja kirkon takana). Tilasta löytyy perusapuvälineet n. 8 oppilaalle, mutta ei mattoja – oma matto mukaan ja mieluiten myös palikat, vyö ja huovat!