Joogatunnit

sivu päivitetty 26.11.2020

Kurssilaiset saavat tiedotteet sähköpostitse. Noudatan toiminnassani valtioneuvoston, THL:n, HUS:n ja kaupungin antamia suosituksia. Näinollen ohjaukset siirtyne loppukaudeksi kokonaan verkkoon. Odotan vielä tarkempaa tiedotusta rajoitusten osalta 27.11.2020.

Tarjolla on myös yksi avoin tunti, jolle voi osallistua verkossa: Maanantai klo 18.15-19.45 Joogatila, munkkiniemi/ zoom

Lisätiedot ja maksuohjeet: Joogatilan verkkosivut

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja voi osallistua vain yksittäisille tunneille.

Syyskausi 2020

Alustavien suunnitelmien mukaan syyskausi toteutuu lähiopetuksessa. Muutokset ovat mahdollisia ja tiedot päivittyvät tarpeen mukaan.

Tulemme noudattamaan tiettyjä varotoimenpiteitä:
* Suositus on tuoda a) omat apuvälineet b) pyyhe tms laina-apuvälineiden päälle (+ mahdollisesti hanskat). Huom! Lainavälineet puhdistetaan käytön päätteeksi.
* Pidämme turvavälejä ja noudatamme käsihygienia- ym. ohjeita.
* Tunneille ei saa tulla sairaana tai jos on altistunut. Matkustavien on noudatettava 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia osallistuakseen tunneille.
Tarkemmat ohjeet kurssilaiset saavat sähköpostitse.

Huomaathan, että allergiaoireet eivät ole sairautta, ja ohjaaja on allerginen.

Mikäli lähiopetus täytyy laittaa tauolle esimerkiksi valtioneuvoston kehotuksesta ja/ tai toimitilojen mennessä kiinni, siirretään opetukset Zoom–palvelun kautta suoratoisto–ohjaukseksi. Poikkeustilanteen vuoksi myös tapauksessa, jossa ohjaaja joutuu asettumaan kotikaranteeniin, siirtyvät tunnit  tai osa niistä verkkoon, mikäli sijaista ei voida järjestää.**

Lähiopetusten lisäksi tarjolla on yksi suoratoisto-ohjaus viikossa, jolla voi myös korvata poissaoloja omalta kurssilta.***

Korvauskäytäntöjä ja kertamaksulla osallistumista tarkennetaan ja rajataan hieman, jotta kurssilaiset ovat pääsääntöisesti tuttuja ja ryhmäkokoonpanoissa on kauden alettua mahdollisimman vähän muutoksia.

Syyskausi on 11.8.–17.12.2020

Lauhan järjestämät kurssit: tarkemmat kurssi- ja hintatiedot alla
 tiistai  keskiviikko torstai sunnuntai
 9.30–11, lempeän   intensiivinen   iyengarjooga, Yama*
17.30–19, kaikki tasot, ZOOM  19.15–20.45, kaikki tasot, Yama 18.25–19.55 jatkoryhmä, Yama 18.30–20 kaikki tasot, Munkkivuori

Näillä kursseilla on sisäinen korvausoikeus, tietyin reunaehdoin.

Tuntini muille toimijoille 17.8. alkaen
maanantai keskiviikko
 18.15–19.45  Joogatila

 ks. Joogatilan verkkosivut

17.25–18.40,  Unisport Kluuvi

ks. Unisportin verkkosivut

Näillä tunneilla ilmoittautumiset ja hinnat menevät talon tapaan, katso lisätiedot heidän verkkosivuiltaan. Näillä tunneilla ei voi korvata poissaoloja Lauhan järjestämiltä kursseilta.

Koko kauden kestävät kurssit

Suoratoistopalvelu ZOOM***

Tiistaisin klo 17.30–19 – kaikki tasot

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan ja sopii parhaiten iyengarjoogaan perehtyneille.  Iyengarjoogan vasta–alkajilta edellytetään tällä suoratoistotunnilla joko muuten vahvaa liikunnallista tai joogataustaa. Osallistujien edellytetään pitävän kameraa päällä ja noudattavan ohjeita samoin kuin lähiopetuksessakin. Vähimmäisapuvälineet: joogapalikat, joogavyö, huopia, hartiaseisontakorokkeet, tai näitä välineitä korvaavat välineet.

Studio Yama, Bulevardi 27

Keskiviikkoisin klo 19.15-20.45 – tasot 1–2/ kaikki tasot, lempeän intensiivinen

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan. Alkukaudesta käymme tarpeen mukaan läpi enemmän harjoituksen perusteita.

Torstaisin klo 18.30-20 – tasot 2-3/ jatkoryhmä

Opetuskieli on englanti ja suomi, osallistujien mukaan.

Jatkoryhmä sopii parhaiten vähintään muutaman vuoden iyengarjoogaa harjoittaneille. Jokainen kurssille osallistuja (myös korvaajat!) hallitsee iyengarjoogan perusteet hyvin, ymmärtää miten apuvälineitä käytetään ja tuntee valtaosan perusasennoista nimeltä sekä osaa jo kurssille tullessaan tehdä pääseisonnan (n. 5 min vakaasti, ylösmeno itsenäisesti keskilattialla/ seinällä) ja hartiaseisonnan itselle sopivalla korokkeella (n. 8-10 min). Osallistujilla on varma ote omaan harjoitukseensa.

Munkkivuoren Nuorisotalo, Raumantie 5

Sunnuntaisin klo 18.30-20 –  tasot 2-3/ kaikki tasot

Tämä ryhmä sopii parhaiten jo iyengarjoogaan perehtyneille.

Huom! oma joogamatto ja muut apuvälineet mukaan (tilassa on palikat, vyöt ja huovat n. 8 oppilaalle lainaan).

Tällä kurssilla opettaa sijainen koulutusmatkojeni aikana.

Korvauskäytännöt

Poissaoloja omalta kurssilta voi korvata kohtuuden rajoissa (= sitoutuminen ennen kaikkea omaan ryhmään) saman kauden aikana jollakin toisella järjestämälläni koko kauden kestävällä kurssilla (Huom! ainoastaan Zoomissa, yamassa tai munkkivuoressa) sopimalla siitä etukäteen.

Johtuen pandemiasta korvauskäytännöt hieman tiukentuvat: korvaustunnit on varattava sitovasti etukäteen verkossa olevan google sheet–lomakkeen kautta (vain kurssilaisten käytössä), ja kullakin tunnilla voi olla vain kaksi korvaajaa per kerta. Vaikka varattu korvauskerta jäisi käyttämättä, se katsotaan käytetyksi. 

Hinnat ja ilmoittautumiset

Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse viimeistään 5.8. mennessä.  Kurssille voi ostaa myös 10 kerran kortin tai osallistua (alustavasti vain elokuun ajan) kertamaksulla. Kertamaksun voi maksaa käteisellä, MobilePay:llä tai Pivo:lla. Kurssimaksut ja 10 kerran kortit laskutetaan etukäteen sähköpostitse.

Kurssimaksu – syyskausi 2020

  • kurssimaksu 290 €; nopean ilmoittautujan kurssimaksu 260 €, kun Ilmoittaudut viimeistään 6.7. mennessä 
  • 10 kerran kortti 180 €, voimassa koko kauden
  • Erittäin pienituloisten kausimaksu 250 €, 10 kerran kortti 160 €
  • kaksi kurssia 440 €/ 1 henkilö
  • elokuussa kertamaksumahdollisuus 20 €

Tutustuthan tarkempiin ilmoittautumisehtoihin ja hinnastoon sivulla: Hinnat ja ilmoittautumiset

Opetuspaikat

Studio Yama: Aleksanterin teatteri ylin kerros, Bulevardi 27 (lipunmyynti-sisäänkäynti). Studio Yama on täysin varusteltu iyengarjoogakeskus ja paikan päältä löytyy kaikki tarvittavat apuvälineet mattoja myöten.

Munkkivuoren nuorisotalo: Raumantie 5 (Munkkivuoren ostarin ja kirkon takana). Tilasta löytyy perusapuvälineet n. 8 oppilaalle, mutta ei mattoja – oma matto mukaan ja mieluiten myös palikat, vyö ja huovat!

** ja*** Suoratoisto-tuntien tekninen toteutuminen Zoom:in kautta

Suoratoistotunnille osallistuminen edellyttää hyvää nettiyhteyttä, toimivia laitteita sekä akun kestoa koko tunnin ajan. Osallistujat ovat itse vastuussa oman yhteyden, laitteen ja ohjelman toimivuudesta läpi kurssin. Mikäli on selvää, että yhteys ei  syystä tai toisesta toimi johtuen järjestäjän päästä, korvaus tapahtuu osallistumalla vastaavalle suoratoistotunnille kuluvan kauden aikana.

Suoratoistotunnille osallistuminen on merkittävästi miellyttävämpää, mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää isompinäyttöistä laitetta tai yhdistää laite vaikkapa televisioon. Mikäli säädät kuvaavan laitteen kuvakulmaa niin, että näyt kokonaan kuvassa, saat henkilökohtaisempaa ohjausta. Tunnille kirjautuessa tulee olla käyttää omaa koko nimeä, ja laittaa video päälle.

Tuntini muualla

Opetan myös eri toimijoiden alaisuudessa. Hinnat ja ilmoittautumiskäytänteet menevät “talon tapaan”. Näillä tunneilla ei valitettavasti voi korvata poissaoloja järjestämiltäni kursseilta.

Joogatila, munkkiniemi

Maanantaisin klo 18.15-19.45 – kaikki tasot

Hinnat ja muu informaatio: Joogatilan verkkosivut

Unisport kluuvi, Helsinki (19.8. alk)

Keskiviikkoisin klo 17.25-18.40 Kluuvi – kaikki tasot, myös ei–yliopistolaiset

Hinnat ja muu informaatio: https://unisport.fi/