Joogatunnit

sivu päivitetty 2.5.2023

Kesäkuu 2023, 30.5.–29.6. (5 vkoa)

Kesäkuun tunnit toteutetaan Zoom:issa siten, että ohjaaja tekee liikkeet mukana (tallenteelta harjoituksen tekeminen sujuvaa), mutta antaa kuitenkin koko ajan ohjeita. 

Tiistai klo 19.30–21 lempeä, taso 1

Hinta: 80 € (sis. suoratoistotunnin ja tallenteen 7 vrk)

Osallistuminen tiistain tunnille edellyttää iyengarjoogan perusteiden tuntemusta tai vahvaa joogataustaa sekä iyengarjoogan perusapuvälineitä tai korvaavia apuvälineitä*.

Torstai klo 18–20 taso 2

Hinta: 100 € (sis. suoratoistotunnin ja tallenteen 7 vrk)

2 kurssia 160 € (sis. suoratoistotunnin ja tallenteen 7 vrk)

Osallistuminen torstain tunnille edellyttää vahvaa iyengarjoogan perusteiden tuntemusta sekä iyengarjoogan perusapuvälineitä tai korvaavia apuvälineitä*. Tunnille voi osallistua mikäli hallitsee pää- ja hartiaseisonnan sekä siltakaaren itselleen sopivilla apuvälineillä (ts. kaikki Lauhan säännölliset kausioppilaat voivat halutessaan valita tämän ryhmän.) Torstain tunnilla ylösalaisien asentojen kesto on pidempi kuin tiistaina.

Nopean ilmoittautujan etu: 

saat kurssin lisäksi lyhyen (n. 15–20 min) ohjatun harjoitustallenteen käyttöösi kesäkuuksi, kun ilmoittaudut 

  1. google forms:in kautta 7.5. mennessä JA
  2. maksat kurssimaksun viimeistään 12.5. mennessä.

Huom! Laskun eräpäivä on myöhemmin, eli vaihdathan maksusuorituksen päivämäärän olemaan 12.5., mikäli haluat saada myös lyhyen harjoitustallenteen.

Muutoin ilmoittautuminen etukäteen jooga@lauhahalonen.com, viimeistään 22.5. Kurssi laskutetaan ja maksetaan ennen kurssin alkua.

Huomaathan, että harjoitustallenteet ovat henkilökohtaisia, linkkien jakaminen ei ole sallittua.

Muistathan ystävällisesti, että ilmoittautumiset ovat sitovia. Mikäli perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän tai annetun eräpäivän jälkeen, kurssimaksusta veloitetaan 50%. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

* Osallistujilla olisi hyvä olla jooga-apuvälineet: joogapalikat, joogavyö, huopia, bolsteri, hartiaseisontakorokkeet, tai  korvaavat välineet. Käytämme myös tuolia ja seinää apuvälineinä. Ihan kaikkia apuvälineitä ei tarvitse olla, mutta mietithän etukäteen mitä voisit hyödyntää harjoituksessa, mikäli apuvälineitä ei ole.

Syyskausi  2023

Tiedot täydentyvät kesäkuussa!

1.8.–20.8.2023 kauden aloitus: tallennetunnit

22.8.–21.12. (17.–21.9. tallennetunnit)

 tiistai  keskiviikko torstai sunnuntai
17.30–19, tasot 1-2, ZOOM

19.30–20.30/20.35**  alkeet 1/ 1-2, Yama

alkeet 1: 22.8.–12.9., alkeet 1-2: 26.9.–28.11.

 19.15–20.45, tasot 1-2, Yama

(ei tuntia 6.12.)

18.30–20, tasot 2-3, Yama 18.30–20 tasot 1-2 tasot, Munkkivuori

Näillä kursseilla on sisäinen korvausoikeus, ks.  INFO-sivu. Juhlapyhien harjoitukset korvataan joko muissa ryhmissä ja/ tai saman viikon tallenteella.

Kurssit toteutuvat mikäli osallistujia on riittävästi. Kurssien vähimmäismäärä ilmoittautuneita on 8.

Ilmoittautumalla kurssille hyväksyt mahdolliset muutokset. Kurssille ilmoittautumisen edellytys on, että olet perehtynyt kurssien järjestymisen periaatteisiin: ks.  INFO-sivu.

Syyskauden alkeiskurssit

Joogastudio Yama, Aleksanterin teatteri (bulevardi 27)

Alkeet 1 tiistaisin klo 19.30–20.30 (22.8.–12.9., 4 kertaa)

Tämä kurssi sopii erityisen hyvin iyengarjoogaan ja joogaan tutustuville, kun haluat aloittaa perusteista. Kurssilla harjoitellaan iyengarjoogan perusasentoja ja jonkin verran apuvälineiden hyödyntämistä harjoituksessa. Kurssilla ei syvennytä yksittäisten oppilaiden terveyteen liittyviin haasteisiin.

Kurssi soveltuu omaksi tutustumiskurssikseen, tai pohjana alkeet 1-2 -kurssille.

Alkeet 1-2 tiistaisin klo 19.30–20.45 (26.9.–28.11., 10 kertaa)

Tämä kurssi sopii erityisen hyvin iyengarjoogaan ja joogaan tutustuville, myös muita joogalajeja aiemmin harrastaneille, kun haluat aloittaa iyengarjoogan perusteista ja edetä systemaattisesti. Kurssilla harjoitellaan iyengarjoogan perusasentoja ja apuvälineiden hyödyntämistä harjoituksessa. Kurssilla tarpeen mukaan tarkastellaan myös tyypillisiä harjoitukseen liittyviä haasteita, mutta ei syvennytä yksittäisten oppilaiden terveyteen liittyviin haasteisiin.

Kurssi soveltuu omaksi tutustumiskurssikseen, tai jatkona alkeet 1 -kurssille.

Syyskauden kurssit: 1.8.–22.12.2023

Suoratoisto-kurssi @ZOOM

Tiistaisin klo 17.30–19 – tasot 1-2

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan ja sopii parhaiten iyengarjoogaan perehtyneille.  Iyengarjoogan vasta–alkajilta edellytetään tällä suoratoistotunnilla joko muuten vahvaa liikunnallista tai joogataustaa. Osallistujien edellytetään pitävän kameraa päällä ja seuraavan ohjeita samoin kuin lähiopetuksessakin.

Vähimmäisapuvälineet: joogapalikat, joogavyö, huopia, hartiaseisontakorokkeet, tai  korvaavat välineet. Käytämme myös tuolia ja seinää apuvälineinä.

Tästä kurssista tehdään tallenteita, joita hyödynnetään mm. korvaustunti- ja viikkotallenteina erillisestä maksusta. Osallitujat eivät näy tallenteella, mutta saatetaan mainita nimeltä (mistä voi myös kieltäytyä).

Kurssille voi osallistua myös yksinomaan tallennetilaajana.

Joogastudio Yama, Aleksanterin teatteri 

Keskiviikkoisin klo 19.15-20.45 – tasot 1–2/ kaikki tasot

Tämä ryhmä rakentuu osallistujien taitotason mukaan. Alkukaudesta käymme tarpeen mukaan läpi enemmän harjoituksen perusteita.

Torstaisin klo 18.30-20 (ei tuntia helatorstaina 18.4.) – tasot 2-3/ jatkoryhmä 

Jatkoryhmä sopii parhaiten vähintään muutaman vuoden iyengarjoogaa harjoittaneille. Jokainen kurssille osallistuja (myös korvaajat!) hallitsee iyengarjoogan perusteet hyvin, ymmärtää miten apuvälineitä käytetään ja tuntee valtaosan perusasennoista nimeltä sekä osaa jo kurssille tullessaan tehdä pääseisonnan (n. 5 min vakaasti, ylösmeno itsenäisesti keskilattialla/ seinällä) ja hartiaseisonnan itselle sopivalla korokkeella (n. 8-10 min). Osallistujilla on varma ote omaan iyengarjooga-harjoitukseensa.

Munkkivuoren Nuorisotalo, Raumantie 5 

Sunnuntaisin klo 18.30-20 (ei tuntia pääsiäisenä 9.4. ja vappuaattona 30.4.) –  tasot 1-2 

Tämä ryhmä sopii parhaiten jo iyengarjoogaan perehtyneille. Huom! oma joogamatto ja muut apuvälineet mukaan (tilassa on palikat, vyöt ja huovat n. 4 oppilaalle lainaan).

Opetuspaikat

Joogastudio Yama: Aleksanterin teatteri ylin kerros, Bulevardi 27 (lipunmyynti-sisäänkäynti). Joogastudio Yama on täysin varusteltu iyengarjoogakeskus ja paikan päältä löytyy kaikki tarvittavat apuvälineet mattoja myöten.

Munkkivuoren nuorisotalo: Raumantie 5 (Munkkivuoren ostarin ja kirkon takana). Tilasta löytyy perusapuvälineet n. 8 oppilaalle, mutta ei mattoja – oma matto mukaan ja mieluiten myös palikat, vyö ja huovat!

Hinnat, ilmoittautumiset ja kurssi-info

Tutustuthan vielä sivuihin: (HUOM! nämä päivittyvät vielä kesäkuun aikana!)