Lauha

Hei, olen Lauha Halonen Helsingistä! Opetan iyengarjoogaa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, tilauksesta myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Aloitin joogan yliopisto-opiskelijana vuonna 2003 rauhoittaakseni mieltäni. Vuonna 2005 asuin Intiassa 4 kk keräämässä antropologian jooga-aiheiseen graduuni aineistoa ja syvennyin Bangaloressa iyengarjoogaan. Sen jälkeen paluuta ei enää ollut.

Olen taso 3-sertifioitu iyengarjoogan®opettaja (2018 Intermediate junior 3) ja pätevöitynyt opettajakouluttaja-mentoriksi, sekä iyengarjoogan®opettajien näyttökokeiden koearvioijaksi. Minulla on myös opettajan pedagoginen pätevyys (aikuiskasvatus). Pohjakoulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (sosiaali- ja kulttuuriantropologia).

Olen opettanut joogaa 15 vuotta ja  jatkanut opintojani  määrätietoisesti, syventyen iyengarjoogan eri puoliin. Erityisesti olen kiinnostunut iyengarjoogaterapiasta. Käyn opiskelemassa säännöllisesti iyengarjoogan pääinstituutissa, RIMYI:ssä, Intian Punessa. Asuin myös 2013–2014 Saksassa 6 +1 kk opiskelemassa ja opettamassa iyengarjoogaa.

Vuosien varrella olen opettanut hyvin erilaisia ryhmiä, kaikenikäisiä ja -kuntoisia ihmisiä: nuorista eläkeläisiin, vasta-alkajista opettajiin, hyväkuntoisista erilaisten vammojen tai sairauksien kanssa painiviin. Opetustyylini on samaan aikaan rauhallinen ja selkeä, sekä useinmiten hyvin intensiivinen. Pyrin aina parhaani mukaan huomioimaan kaikki oppilaat.

Olen itse kokenut joogan vaikutuksen elämässäni hyvin vahvasti. On parasta mitä tiedän nähdä kun ihmiset saavat joogaharjoituksestaan voimaa, rauhaa, työstävät haasteitaan ja kohtaavat potentiaalejaan. Joogaharjoitus on ennen kaikkea työskentelyä itsensä kanssa, tekniikat ovat vain itsetuntemuksen ja -tutkimuksen välineitä. Jooga on erittäin voimakasta tietoisuutta, läsnäolon taitoa. Se voi alkaa isovarpaasta ja kantapäästä, mutta on hyvin pian paljon enemmän. Joogafilosofia tukee harjoitusta ja kasvua ihmisenä arjessamme.

Toimin myös 11/2017 perustetun Suomen iyengarjoogayhdistyksen puheenjohtajana 8/2020 asti, sen jälkeen yhden hallituskauden varapuheenjohtajana, ja 6/2021 alkaen vapaaehtoistyö  Suomen iyengarjoogan hyväksi jatkuu yhdistyksen hallituksen jäsenen roolissa.