INFO

Kurssi-info

Korvauskäytännöt

Mahdollisia poissaoloja omalta kurssilta voi korvata saman kauden aikana saman ohjaajan itse järjestämillä kursseilla Joogastudio Yaman, munkkivuoren nuorisotalon ja Zoom -tunneilla.

Pienryhmäohjauksen perusidea on kuitenkin sitoutua omaan harjoitusryhmään. Huomaathan, että korvausoikeus ei siirry seuraavalle kaudelle! Koko kauden kestävät kurssit on hinnoiteltu sisältämään joitakin poissaoloja.  10 kerran kortit ovat voimassa koko kauden ja siten sisältää mahdolliset, tavanomaiset sairaspoissaolot ajallisesti.

Syksyn 2022 korvauskäytänteet katsotaan koronatilanteen mukaan, tapahtuuko korvaaminen yhä ensisijaisesti Zoom-suoratoistotunnilla vai onko korvaaminen lähiohjauksessa mahdollista. Kurssilaiset saavat tarkemmat tiedot kauden aikana.

Valitettavasti poissaoloja covid-19-tautiin sairastumisen tai siihen liittyviin varotoimien johdosta ei voida korvata palveluntuottajan puolesta. Suoratoisto- ja tallennepalvelut on luotu mahdollistamaan joogaharjoituksen jatkuvuus myös poikkeusaikoina ja kotoa käsin.

Pitkäkestoisissa sairauksissa, jotka ovat este kurssille osallistumiselle, siirto seuraavalle kaudelle on mahdollinen vain lääkärintodistusta vastaan.

Lähi- ja suoratoisto-ohjaukset, yhdistelmätunnit, tallenteet

Kurssien ensisijainen toteutusmuoto on pienryhmämuotoinen lähiohjaus, jonka tarpeen mukaan korvaa suoratoisto-ohjaus tai näiden yhdistelmä (alv 10%). Tallenteet ovat lisämaksullinen palvelu (alv 24%).

Lähiohjauksessa noudatamme tarpeen mukaan seuraavia varotoimenpiteitä:

  • Kun turvaetäisyyssuositus on voimassa, pidämme 2 m turvavälejä sekä tunnin aikana että ennen ja jälkeen tunnin (Huom! ohjaaja saattaa avustaa oppilaita lyhyesti esim ylösalaisiin asentoihin pääsemisessä, mutta näistä avustuksista saa myös ilman muuta kieltäytyä.)
  • Noudatamme yleisiä ja tilantarjoajien käsihygienia-, maski ym. ohjeita. Pesethän tai desifioithan kädet ennen tunnille tulemista!
  • Tunneille ei saa tulla oireisena* tai jos on altistunut.
  • Apuvälinelainat oman harkinnan mukaan, otathan mukaan kankaan, jolla voit peittää lainavälineet. Tunnille saa tuoda myös omat apuvälineet. HUOM! Laina-apuvälineet desinfioidaan tunnin päätteeksi.
  • Tarkemmat ohjeet ja tiedotteet kurssilaiset saavat tarpeen mukaan sähköpostitse. Myös tiloja tarjoavilla tahoilla on omat ohjeensa tilojen käytöstä, esimerkiksi maskinkäyttösuositus.

*Huomaathan, että allergiaoireet eivät ole sairautta, ja ohjaaja on allerginen.

Suoratoisto-ohjaus Zoom:in kautta

Lähiohjauksen lisäksi tarjolla on ainakin yksi suoratoisto-ohjaus viikossa, jolla voi myös korvata poissaoloja omalta kurssilta (mahdollisesti ensisijainen korvausmuoto syksyllä 2022). Mikäli lähiohjaus täytyy laittaa tauolle viranomaisohjeistuksen vuoksi ja/ tai toimitilojen mennessä kiinni, siirretään ohjaukset Zoom–palvelun kautta suoratoisto–ohjaukseksi. Koronatilanteen vuoksi myös tapauksessa, jossa ohjaaja joutuu asettumaan kotikaranteeniin, siirtyvät tunnit  tai osa niistä verkkoon, mikäli sijaista ei voida järjestää.

Suoratoistotunnille osallistuminen edellyttää hyvää nettiyhteyttä, toimivia laitteita sekä akun kestoa koko tunnin ajan. Osallistujat ovat itse vastuussa oman yhteyden, laitteen ja ohjelman toimivuudesta läpi kurssin. Mikäli on selvää, että yhteys ei  syystä tai toisesta toimi johtuen järjestäjän päästä, korvaus tapahtuu osallistumalla vastaavalle suoratoistotunnille kuluvan kauden aikana.

Huomaathan, että tunnin alettua et välttämättä enää pääse tunnille sisään, joten tulethan tunnille joitakin minuutteja ennen tunnin alkua! Zoomin odotushuone avataan n. 5-10 min ennen tunnin alkua.

Suoratoistotunnille osallistuminen on merkittävästi miellyttävämpää, mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää isompinäyttöistä laitetta tai yhdistää laite vaikkapa televisioon. Mikäli säädät kuvaavan laitteen kuvakulmaa niin, että näyt kokonaan kuvassa, saat henkilökohtaisempaa ohjausta. Tunnille kirjautuessa tulee käyttää omaa koko nimeä, ja laittaa video päälle.

Yhdistelmätunnit

Yaman kurssit on mahdollista toteuttaa tarpeen tullen myös lähi- ja suoratoisto-ohjauksen yhdistelmänä, mikäli kumpaankin osallistuu vähintään kolme oppilasta. Tästä sovitaan etukäteen pidemmälle ajanjaksolle, mikäli sille tulee tarvetta.

Munkkivuoren tunti toteutuu lähtökohtaisesti ainoastaan joko lähi- tai suoratoisto-ohjauksessa.

Tallenteet

Suoratoistotuntien tallenteiden hyödyntäminen on lisämaksullinen palvelu.

Tiistain suoratoistokurssille voi osallistua myös tallenteiden välityksellä. Kokonaishinta on sama kuin suoratoistokurssille (eri alv, alv 24 %), ja tallenne on käytössä 7 vrk. Linkki tallenteeseen lähetetään viimeistään harjoitusta seuraavana aamuna, yleensä samana iltana.

Omalta kurssilta satunnaisten poissaolojen korvausmahdollisuuden voi laajentaa tiistain suoratoistokurssin tallenteiseen. Mikäli oma kurssi toteutuu suoratoistona, voit pyytää nauhoitusta omalle tunnillesi ennen sen tunnin alkua, jolta olet pois. Muussa tapauksessa tallenne on saman viikon tiistain suoratoistokurssilta. Linkki tallenteeseen lähetetään viimeistään harjoitusta seuraavana aamuna ja se on voimassa 3 vrk. Palvelun hinta on 30 €.

Sivu päivitetty 28.6.2022 (28.7. kieliasun korjauksia)